Instituut Studio

Door Karin Verdeyen

Haal het mooiste uit jezelf …
Met een kleur- en stijlanalyse leer jezelf ontdekken
Zoals je al weet, word je in eerste instantie steeds beoordeeld op het uiterlijk of je dat nu wilt of niet. Je wekt een bepaalde indruk nog voordat je iets gezegd hebt. Je voorkomen heeft een grote impact op je omgeving. Kleuren spelen hierin een belangrijke rol. Ze geven emoties weer, beïnvloeden ons gevoel van welbehagen en bepalen onze uitstraling.
Om te ontdekken welke kleuren jou doen stralen en te bepalen tot welk seizoenstype je behoort kan je een kleuranalyse doen. (lente, zomer, herfst, winter)
Kleuren zijn één ding, de juiste stijl kiezen een ander. Dit laatste heeft alles met je vormen te maken. Bijna niemand heeft het ideale lichaamsfiguur, maar door de juiste kledingsnit en de aangepaste accessoires uit te kiezen kan je je pluspunten accentueren en je minpunten verdoezelen ongeacht uw maten of vormen.
Om te ontdekken hoe je er groter, slanker, voller of gewoon beter kan uitzien kan je een stijlanalyse doen.

Kleuranalyse

Een kleurenanalyse is een éénmalige, waardevolle investering in jezelf. Het is de manier om te weten te komen welk kleurengamma het best bij je past om een totaal geharmonieerd voorkomen te bekomen. Kleuren voor je kledij, maar ook voor je make-up, haar en accessoires. Kleuren maken de mens en de juiste kleuren doen je stralen. Je krijgt een betere zelfkennis en je voorkomt miskopen.

WAT HOUDT EEN PERSOONLIJKE KLEURENANALYSE IN:

 • korte inleiding over kleuren en de seizoenstypen
 • persoonlijke kleurenanalyse
 • bepalen welke jouw topkleuren en de beste kleurencombinaties zijn die jouw persoonlijkheid accentueren
 • tips voor haarkleur en accessoires
 • dagmake-up in persoonlijk kleurenpalet

Stijlanalyse

“Hoe vaak de mode ook verandert, stijl blijft steeds ・ (Coco Chanel)
Niet alleen kleuren zijn belangrijk, stijl is namelijk een harmonie van je kleurtype met je lichaamstype en de daarbij horende pasvorm. Iedereen heeft een andere lichaamsvorm en niet iedereen is er gelukkig mee, maar door te spelen met vormen, lijnen, stoffen en motieven kan jouw figuur optisch in balans gebracht worden.Bij een stijlanalyse gaan we op zoek naar jouw persoonlijke lichaamsvormen en gaan we bepalen welke kledij bij jouw persoonlijkheid en jouw lichaamsbouw past.Aan de hand van verschillende voorbeelden gaan we aantonen welke modellen en materialen jou het meest flatteren. Ook bekijken we enkele stuks uit je garderobe en bespreken we de accessoires. Na een stijladvies zal je geen miskopen meer doen, je kent je lichaam en shoppen wordt leuker. Een gepersonaliseerde stijlmap zal je hierbij helpen.Je zal stijlvol door het leven gaan en zal je mooier voelen dan ooit…
WAT HOUDT EEN PERSOONLIJKE STIJLANALYSE IN:

 • korte inleiding over figuurtypes, stijltypes, gelaatsvormen en optische effecten
 • silhouetanalyse; analyse van de lichaamsvormen, verhoudingen en beenderstructuur (omdat we het lichaam ook gaan opmeten breng je best een legging en aansluitend T-shirt mee)
 • aantonen hoe we jouw pluspunten kunnen accentueren en je minpunten kunnen camoufleren, welke kledingsnit jou het meest flatteert en je figuur het best tot zijn recht laat komen
 • analyse van het gelaat met advies voor kapsel en bril
 • jouw stijl bepalen die jouw persoonlijkheid accentueert
 • bespreking van enkele stuks uit je garderobe en accessoires
 • overlopen van jouw persoonlijke stijlmap en tips over stoffen, belijning, prints, accessoires, kleedjes, rokken, bloesjes, broeken,…

Prijzen

Kleuranalyse: 80€
Kleuranalyse met kleurenpallet: 110€
Stijlanalyse: 90€
Stijlanalyse met gepersonaliseerd stijlboekje: 120€

Workshops : min 4 tot max 6 personen
Kleur of stijladvies : 50€ per persoon